Kortnytt

Statistikk alle

Brukere: 4
Nyheter: 49
Nettlinker: 49
Besøkende: 415920
Hjem arrow Turforslag arrow Korte turer arrow Smauget-Risholmen-Langholmene
Smauget-Risholmen-Langholmene Skriv ut E-post
Skrevet av Administrator   
Saturday 01. January 2000
Skjærgården fra Smaugstangen til Hankø er absolutt verdt å få med seg. Her er det utallige små viker, trange sund, skjær og holmer hvor man kan få massevis av supre opplevelser. Vær oppmerksom på at det kan være vanskelig i enkelte partier dersom det blåser mye. Er det moderat til svak vind, er dette et supert alternativ også for nybegynneren.

Fakta:

Vanskeligshetsgrad: lett til vanskelig avhengig av vær og utgangspunkt
Utgangspunkt: Andersenslippen på Vestre Vikane eller Engelsviken
Formål: Tur

Oversiktskart

Pilene angir hvor det er naturlig å komme fra når man skal inn i dette området.

Beskrivelse:

Området er meget godt egnet for utforsking av kriker og kroker. Det er mange trange sund å padle gjennom. I tillegg finnes det utallige alternativer for å komme seg i land. På Risholmen er det et plantefelt som på den rette årstiden så absolutt er verdt et besøk. Her er det svært mye Rhododendron som tar seg godt ut under blomstringen. Det er også mange andre vekster her, blant annet korkeik.

Kart over RisholmenDe røde prikkene på kartet over angir strender hvor det er ekstra fint å komme seg i land. Her er det sandstrender som ligger usjenert i forhold til hytter og i le for solgangsbrisen.

På Brattholmen er det flere strender som er innbydende, men hevder eierne sin rett til privatliv. Dersom man vil unngå bråk bør man gå i land hvor prikken er inntegnet.
Kart over Vestre RisholmenUtsnittet viser vestsiden av Risholmen. Her er det et par trange sund som det går an å padle gjennom. Når det er godvær er dette et riktig eksotisk område som er verdt et besøk. De røde prikkene viser ilandstigningsmuligheter og den stiplede linjen viser anbefalt padlerute.

Som en digresjon kan det nevnes at jeg i juli 2003 måtte søke ly nettopp inne i dette trange sundet da jeg ble overrasket av et kraftig tordenvær på en ellers varm og solfylt sommerdag...
Kart over LangholmeneLangholmene er også et fabelaktig flott område som ligger sørøst for Risholmen (synlige på oversiktskartet øverst på siden). Her er det også rikelig anledning til å utforske den mangfoldige skjærgården med viker og sund. Spesielt anbefales det å legge turen inn i sonen hvor den stiplede sirkelen er tegnet. Dette er en meget fin naturhavn som også gir gode fortøyningsmuligheter for andre båter da det her inne nesten alltid er helt stille.

Sist oppdatert ( Friday 12. January 2007 )
 
© 2019 Padleweb