Kortnytt

Statistikk alle

Brukere: 4
Nyheter: 49
Nettlinker: 49
Beskende: 391550
Hjem arrow Turreferater arrow Korte turer arrow 06-08-20 - Rauy Rundt
06-08-20 - Rauy Rundt Skriv ut E-post
Skrevet av Gisle Paulsen   
Sunday 20. August 2006

I pent sommervær la vi ut på denne turen. Det er egentlig stor skam, men til tross for at jeg bor i Engelsviken, og at jeg har hatt tilknytning til dette stedet i mer eller mindre hele livet, har jeg fram til nå ikke tatt turen Rauøy Rundt i kajakk. Nok en gang var det min gode turkamerat Øivind som ble med på oppdagelsesreise i mitt eget nærområde. En super erfaring rikere; dette var faktisk en veldig interessant tur!

Rauøy Rundt

 

  Sommerværet var fortsatt påtagende nydelig, en svak sørvestlig bris, god temperatur i både luft og vann og litt smådisig. Solen var til tider krystallklar fra en dyp blå himmel, og til tider virket været mer grått. Varmt var det uansett.
  Denne gang valgte vi å legge ut fra en liten sandstrand innerst i bukta i Engelsviken. Her er det ypperlig å legge ut, ca 10 m å bære fra bilen, og stort sett ikke overfylt av badende. Vi rigget oss ferdig og padlet ut til Rauøykalven. Derfra padlet vi sørover langs vestsiden av Rauøy. Rauøy har en spesiell geologi som gjør at opplevelsen ved å padle langs land her blir ganske annerledes enn langs de andre svabergene på Onsøykysten. Vi oppdaget mange grunner og morsomme formasjoner, i tillegg til at fugle- og plantelivet var rikt.
  Vi rundet etterhvert Rauøytangen, og bivånet de gamle kanonbatteriene og ildledersentralene som først er synlige når man er nære. Rauøy var i sin tid en del av forsvaret mot inntrengning i Oslofjorden, og huset en anselig mengde soldater når det var fullt oppsatt.
  Fra Rauøys søndre tange, gikk vi først noen hundre meter nordover, gjennom skjærene som ligger her, før vi krysset østover til Flateguri og "kummelen". Herfra padlet vi så inn til Langholmene, og fikk med oss de trange sundene her, før vi etterhvert returnerte mot Engelsviken. Veien gikk da på sørsiden av Risholmen, forbi Smaugstangen, og nordover langs Smaugsberga opp til Engelsviken igjen.
---
Kalde fakta:
  Turens lengde: 15 km
  Turens varighet: 2 t
  Gjennomsnittsfart: 7,5 km/t (4,1 knop)
Sist oppdatert ( Thursday 08. March 2007 )
 
2019 Padleweb