Kortnytt

Statistikk alle

Brukere: 4
Nyheter: 49
Nettlinker: 49
Besøkende: 398355
Hjem arrow Turreferater arrow Elvepadling arrow 13. mai 2007 - Ved Solli Bruk
13. mai 2007 - Ved Solli Bruk Skriv ut E-post
Skrevet av Administrator   
Tuesday 22. May 2007
Ågardselva ved Solli Brug og vannhjulet


Søndag 13/5-07 var vi 7 padlere som fant veien til Østfoldsk vårflom og Ågårdselva ved Solli Brug. Flommen var ikke av den største, men det var absolutt nok vann til at dette var kjempegøy!
Vannmåleren i Solbergfoss viste ca 1100 m3 pr sek. Det betyr greie forhold i elva, ikke for mye vann, men nok til litt fart og spenning.
Vi padlet litt nede i stryket ved vannhjulet (A)  ørst, for min del måtte jeg tilvenne meg litt forholdene i elva igjen, da det er 2 år siden sist jeg var i dette elementet sist. Jeg gikk rundt ganske fort etter et lite sammenstøt med en av de andre padlerene. Heldigvis satt rulla, og jeg slapp unna en svømmetur.


Etterpå gikk vi opp til over det neste stryket (B), og padlet ned noen ganger. Det var noe små valser og bølger på veg nedover (C og D), som gjorde at det ble morsomt. Gunnar og en til prøvde også det østre løpet (E), det var for lite (eller for mye?) vann til at det var spennende der, så vi andre holdt oss til hovedløpet. Jeg krysset også strømmen i (F) et par ganger, slik vi også gjorde den gangen vi skulle lære og traversere, men dette var ikke spesielt utfordrende på denne vannføringen.Til slutt ble det et par forsøk på surfing nederst. En kjempefin kveld med smak av vår!


Sist oppdatert ( Wednesday 23. May 2007 )
 
© 2019 Padleweb