Kortnytt

Statistikk alle

Brukere: 4
Nyheter: 49
Nettlinker: 49
Besøkende: 415927
Hjem arrow Turreferater arrow Trening arrow 2/10-07: Flateguri i vakkert høstvær!
2/10-07: Flateguri i vakkert høstvær! Skriv ut E-post
Skrevet av Gisle Paulsen   
Wednesday 03. October 2007

Jeg kom for en gangs skyld tidlig hjem fra jobben, og grep umiddelbart anledningen til å få en av de siste ettermiddagsturene med kajakken denne høsten. Været var helt nydelig, med en svak bris fra sør, blå himmel, sol og en brukbar temperatur som minnet mer om sommer enn om høst...  

Turen gikk fra Engelsviken og sørover til Flateguri, som oppfattes som en skikkelig utpost når man er der ute, så rundt Risholmen og tilbake til Engelsviken igjen.

 Flateguri

 

 

 Her gikk turen. 10,6 km i alt og en tid på 1 t og 40 min (inkl bilder og naturopplevelser). Dette tilsier en gjennomsnittshastighet på 6,3 km/t eller 3,4 knop.  Oversiktskart over turen
 Vinterlukket Dette er virkelig et av de flotteste stedene jeg kan tenke meg. Fantasisk beliggenhet med vann på begge sider (det er faktisk kortere vei til vannet på baksiden enn herfra...!) Hyttene ligger bak fjellet, lunt for sørvesten og nordavinden, morgensol og kveldssol, og fantasisk utsikt. Men lukket og låst i oktober...
 Smaugstangen er værhard når det blåser. Her der det stille, og det er mulig å padle tett inntil de slipte svabergene.
 Smaugstangen
 Ved Skarven Skarven. Noen små skjær sørvest for Risholmen. Flateguri er så vidt synlig bak det lille sundet midt i bildet.
 Kystverket må holde seg fast Lav oktobersol
 Noen fine små sund Noen trange sund
 Slik ser Flateguri ut ovenfra Mot nord

 De seks bildene som er gjengitt ovenfor er alle tatt ved Flateguri. Bilde 1 viser et gammelt rekkverk som er til hjelp når fyret skal vedlikeholdes. Jeg har aldri vært klar over at det gikk an å gå inntil med båt her, men en aldri så liten havn er det faktisk. Bilde 2 viser en lav høstsol mot sørvest.

 Bilde 3 og 4 viser noen trange sund inne mellom skjærene. Der går det an å lande en kajakk eller legge til med en liten båt en godværsdag. Bilde 5 viser et kartutsnitt over Flateguri med alle småskjær og sund. Bilde 6 er tatt nordover. Rauøykalven er synlig i bakgrunnen og området vises fra en annen vinkel.

Hatten er selve symbolet for Onsøykysten. Ikke for ingenting at dette også var kommunevåpenet til gode gamle Onsøy Kommune...
 Hatten
 Brattholmen, mulig landingssted Brattholmen har en fin strand på nordsiden av øya. Det har skjedd flere ganger at det er gitt melding om at man er uønsket på stranden, men sørvest på øya fant jeg denne lille vika hvor det skulle være lunt og fint å lande en kajakk.
 Stranda øst på Risholmen er super for landing av kajakker og det meste annet av farkoster som forflytter seg til sjøs for den saks skyld... Her er det kort vei inn til plantefeltet som er et besøk verdig, fine bade og rastemuligheter.
 Flott strand øst på Risholmen

 Mulig landingssted nordvest på Risholmen

 

 Jeg har forsøkt å se litt etter andre landingsmuligheter på Risholmen. Det finnes mange, som forøvrig er behandlet i egen artikkel under turbeskrivelser på Padleweb. Bildet viser en ørliten plass nordvest på øya hvor det også skulle gå an, i det minste hvis man ikke er for mange.
  
  

Ut av Smauget/Hakan fikk jeg denne utsikten mot Rauøy. Supre himmelfarger! Da jeg var tilbake i Engelsviken igjen, var det langt på vei mørkt. En flott tur var dette virkelig (mener å huske jeg var litt svett på ryggen også...)

Mørket faller på

 

 

Sist oppdatert ( Wednesday 14. May 2008 )
 
© 2019 Padleweb